Няма основания за импийчмънт на президента Румен Радев. Това заяви пред Нова ТВ лидерът на ДСБ Атанас Атанасов. Той бе един от най-активните поддръжници на подобен импийчмънт.
Според предишни изявления на Атанасов президентът е нарушавал Конституцията, например с изявлението си, че неговото служебно правителство няма да предостави военна помощ на Украйна въпреки решение на парламента.

"Проверих и на този етап няма основание за импийчмънт. Той лицемерно е говорил едно, а неговото служебно правителство е предоставило на Украйна това, което е искано", обясни Атанасов.

Той добави, че президентът се е съпротивлявал с всички сили на създаването на правителството на Николай Денков.

"Когато отидохме за връчване на мандата, стискаше папката, не искаше да ни я даде. Не се ръкува даже с нас. Демонстративно беше това поведение. 40 дни той не е казал една добра дума за правителството. Г-н президент, това правителство е на България, както е наше, така и Ваше. Може ли такова отношение?

Всеки ден се търсят поводи да атакува властта, да бъде някакъв коректив. Проблемът е, че президентът не иска да се съгласи с това, че не е на власт. Ама, приберете се в Президентството, имате си правомощия и се спрете. Вече правителството не е ваше", заяви Атанасов.

Според него има план парламентът да бъде провален и служебното правителство да управлява до местните избори, а министрите да бъдат кандидати за кметове.

Атанасов критикува правителството за това, че премиерът Денков е поискал ревизия на разходите, които са правени от служебния кабинет, тъй като имало данни за много нецелесъобразни, но още няма резултат.