Радев се обявява за говорител на интересите на Путин. Той се нарежда до Лукашенко. 

Това обяви лидерът на ДБ Христо Иванов в предаването "Тази сутрин" по Би Ти Ви.

"Репликата на Радев, че Украйна искала да води тази война при абсолютно ясната ситуация и позиция на всички съюзи, към които ние принадлежим, че Украйна е жертва на незаконна, противоправна агресия от страна на Руската федерация, ни изолира от нашите съюзници", добави той.

По думите му позицията на Радев била недостойна, подла и много вредна за България. 

Иванов изтъкна, че избирателите разбират историческата значимост на компромисната комбинация межди ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

"Разбираме, че всеки ден трябва да се борим. Правителството на Денков и Габриел е най-добрият инструмент, който страната има. Ние трябва да навигираме тази промяна", посочи депутатът. "Аз не съм пострадал, България пострада. Аз напуснах и това зададе как се развиха политическите събития следващите десет години. От тази гледна точка не изхождам от наивност. Ние сме готови, ако видим, че нашите партньори отново се опитват да подменят необходимостта от дълбоки реформи, да подадем оставка и да напуснем управлението", коментира той решението си да напусне позицията на правосъден министър през 2015 г., след като ГЕРБ бламира предложената от него съдебна реформа.

Според него "рационално е да се очаква, че нашите партньори са си научили уроците".

"Държим си барута сух и сме нащрек, но не може да си позволим заради опасения и лоши прецеденти да не опитаме", категоричен бе Иванов.

Той коментира и "щурмуването" на Росенец преди 3 години.

"Росенец завърши на плажа, когато протестиращите и хората, които бяха докарани от ДСП, се събраха на едно място и заедно пяха "Мила Родино". Нищо, което ние правим, не е компромис по същество и не е компромис от гледна точка на целите, които си поставихме тогава. Ние тогава отидохме, за да има законност".

Той коментира и думите на Даниел Митов, че ГЕРБ им нямали доверие.

"Ние сме политици, а не в кулинарно шоу. Демокрацията е разговор между несъгласни. Политиците трябва да могат да управляват факторите за недоверие", каза той. "Може да преминем през нюанси, но пълно прегръщане няма да има".