Министърът на правосъдието Христо Иванов изрази резерви към вчерашната процедура във Висшия съдебен съвет (ВСС) по избора на новия председател на Върховния касационен съд (ВКС) съдия Лозан Панов в интервю за БНР. В предаването "Преди всички" Иванов казва, че е предпочел да не присъства на вчерашното заседание на съдебните кадровици, защото то е било с предизвестен край. Според министъра ВСС е решавал "грешна задача" при избора. 

Господин Панов наистина, поне по моя преценка, получава един доста двусмислен старт. Аз не мога да се отърва от усещането, че ВСС в този избор решаваше друга задача, а не кой е най-добрият в момента да заеме поста председател на ВКС и да стане лице на съдебната система. Задачата, която решаваше ВСС, като че ли беше, първо, как да избере кандидата на, както г-жа Итова го беше нарекла, "революционното мнозинство". Това като че ли от самото начало – още от предишната процедура – беше водеща мотивация. Освен това – как да се стабилизира, по думите на г-жа Найденова, до края на мандата си. Това е грешната задача и в този смисъл, въпреки несъмнените качества и на двамата кандидати, който и да се беше оказал решението на тази погрешно поставена задача, щеше да получи едно доста трудно начало на работата си, казва Иванов.

Иванов определи заседанието на съдебните кадровици като "10-часов филм с предизвестен край" и казва, че затова e избрал да участва на срещата на правосъдните и вътрешните министри в Рига, вместо да присъства на заседанието. Той се учудва и защо гласуването не е проведено с бюлетини.