Номинацията на Димитър Костов за подуправител на БНБ в ресора "банков надзор" предизвика нееднозначни реакции в парламента. Кандидатурата на бившия финансов министър на Жан Виденов вече бе внесена в деловодството от шефа на БНБ Иван Искров. 

"Към настоящия момент няма пречка да бъде подкрепен. Ще има обсъждане, ще решим". Това каза пред Клуб Z Цветан Цветанов, шеф на парламентарната група на ГЕРБ. Неофициално обаче част от депутатите на партията са против номинацията на Костов.

Георги Кадиев (БСП) вече заяви, че няма да подкрепи Димитър Костов, защото той е част от проблема БНБ. Според него и групата на БСП няма да подкрепи със същия аргумент. От ръководството на БСП обаче признаха, че е възможно Костов да бъде подкрепен.

"Няма шанс Мартин Димитров да подкрепи Димитър Костов. Ако парламентарната група реши друго аз ще се разгранича. Румен Гечев е депутат, ако Димитър Костов поеме банковия надзор направо да сложим Жан Виденов за шеф на комисията за финансов надзор". Това заяви Мартин Димитров (Реформаторски блок).

"Моето лично мнение за Димитър Костов е положително". Това каза зам.-шефът на ДПС Алиосман Имамов. Той обаче уточни, че групата все още няма решение как ще гласува, относно неговата кандидатура.

"Бил ми е министър, работил съм с него, добър специалист. Не сме го обсъждали в ПГ". Това каза Емил Димитров (Патриотичен фронт).

"Митко Костов е добър финансист, не сме обсъждали кандидатурата му в групата", обясни Борислав Борисов, съпредседател на парламентарната група (ПГ) на АБВ.

От изявленията на депутати и настроенията в кулоарите става ясно, че избирането на Костов на поста никак не е сигурно.