Вицешампионът на английската футболна Висша лига "Арсенал" победи испанския първенец "Барселона" с 5:3 в контролна среща в Лос Анджелис (САЩ).

Роберт Левандовски откри за каталунците с добавка отблизо в седмата минута, след като удар на Рафиня беше блокиран от вратаря Аарън Рамсдейл.

Букайо Сака изравни в 13-ата минута след грешка в защитата на съперника, но девет минути по-късно пропусна да даде аванс на островитяните от дузпа, след като стреля край вратата от бялата точка.

След малко повече от половин час игра Рафиня вкара от фаул от дистанция, след като топката се отклони от Мартин Йодегор в стената и подлъга Рамсдейл, който реагира късно и не успя да спаси.

Две минути преди почивката "Арсенал" отново изравни. Сака проби от дясно и центрира в наказателното поле, Йодегор с глава намери непокрития в малкия пеналт Кай Хавертц, който отблизо засече в мрежата. 

В 56-ата минута Леонардо Тросард направи 3:2 за лондончани, след като навлезе в ляво в наказателното поле и с удар по тревата по диагонала от 15 метра преодоля резервния страж Иняки Пеня. Отново Тросар реализира за 4:2 в 78-ата минута, след като засече от въздуха пас от дясно в пеналта на Киърън Тиърни.

Малко по-късно "Барселона" удари греда, а Феран Торес все пак намали за 3:4 в 88-ата минута, след като беше изведен в чиста позиция в дясно в наказателното поле от Усман Дембеле.

Секунди преди последния съдийски сигнал португалецът Фабио Виейра оформи крайното 5:3 с хубав удар от около 25 метра.