Новата мода в подмладяването е терапия за лице с живи охлюви, пише сайтът Mashable. Пълзящите животинки се използват като средство против бръчки. В Тайланд жени и мъже посещават спа центрове, за да свалят няколко години от лицето си с процедурата snail rejuvenation (подмладяване с охлюви). Странната козметична терапия се радва на голяма популярност и постепенно навлиза и в западните страни. 

Охлювите наистина могат да помагат за въстановяването на кожата, пише изданието. Първите опити с тях са още от времето на Хипократ, който ги използвал за лекуване на рани и кожни раздразнения. В слузта на пълзящите гадинки се съдържат антибиотици, протеини и полезни вещества като алантоин - анестетик с мощни успокояващи свойства. Той съдържа и натурална гликолова киселина, букет от разнообразни витамини като С, А, Е, минерали и олигоелементи.

Екстракт от слузта на охлювите се използва в някои кремове против бръчки, но според дерматолозите пълзенето им върху кожата е много по-ефективно. Процедурата трае около 60 минути, а "удоволствието" ще ви струва около $250. Доволни от терапията жени разказват, че само след една процедура лицето става с 10 години по-младо.