Мачът от третия предварителен кръг на Шампионската лига между АЕК (Атина) и "Динамо" (Загреб) беше отложена за неопределено време от УЕФА, съобщиха централата и гръцкия тим.

Срещата трябваше да се играе под Акропола тази вечер.

Причината е, че късно вечерта на 7 август в атинския квартал "Неа Филаделфия" се е стигнало до масово сбиване между фенове на двата клуба, в резултат на което е починал 29-годишен запалянко на АЕК, осем души са ранени, а 96 - арестувани.

Фенове на "Динамо" пристигнаха в Гърция, въпреки забраната на УЕФА. По информация на полицията група от 150-200 хървати (и не само, имало е ултраси от други държави) са се придвижили до южната ни съседка с автобуси и автомобили. И двата клуба имат привърженици, които са доста крайни.

Стадионът на АЕК е в "Неа Филаделфия", като поне предварителната информация е, че гостите са търсили конфронтация. 

Починалият млад мъж е имал множество прободни рани, най-вероятно нанесени с нож. Той е бил откаран в болница, където е издъхнал след опити на лекари да го спасят. 

Останалите ранени са трима гърци и петима хървати. Те се възстановяват в болница и са сред деветдесет и осемте души, които гръцката полиция задържа. Останалите са в полицейско управление. Сред тях има 84 хървати, 1 австриец, 1 босненец, 1 албанец, 1 германец и 2 гърци.

При снощните размирици бяха повредени и изпочупени много магазини и автомобили, запалени са кофи за боклук и сухи клони в близост до открит паркинг край стадиона.