„Що се касае за България ситуацията, тя е подобна на тази в Украйна. Вече над 300 дена в България всеки ден се протестира и от тази трибуна искам да благодаря на ранобудните студенти, както и на всички граждани и граждански организации, които не искат бившите комунисти и лидерът на ПЕС Сергей Станишев да води това непрозрачно управление с националистическата партия Атака“.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред конгреса на Европeйската народна партия (ЕНП) в Дъблин. Той припомни, че след смъртта на „председателя на Европейската народна партия, многоуважаваният Вилфред Мартенс, тази партия ("Атака") отказа да стане в негова памет и напусна парламента. С тази партия управлява лидерът на ПЕС Станишев“, натърти Борисов.

Пред конгреса на ЕНП той заяви още, че неговото управление е получило „най-добрата оценка, която беше дадена от българския народ.” За пръв път в история на България, една и съща политическа партия спечели два поредни парламентарни избора, обосновава се Борисов.

В края на речта си, произнесена на български език, лидерът на ГЕРБ заяви: „За нас е много важно на тези европейски избори, г-н Дол (Жозеф Дол - председател на групата на ЕНП в Европейския парламент) , отново да победим, защото срещу мен за десети път на избори се изправя лидерът на европейските социалисти Сергей Дмитриевич Станишев. Досега десет пъти съм го побеждавал и се надявам и на тези избори да дадем своя принос за Европейската народна партия!”