Руската противовъздушна отбрана е унищожила тази сутрин 42 украински дрона над полуостров Крим и е свалила една ракета над Калужка област край Москва, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на министерството на отбраната на Русия.

Според руското министерство 9 дрона са били унищожени от противовъздушната отбрана, а още 33 украински дрона са били унищожени от силите за радиоелектронна борба и са се разбили над Крим без да достигнат целите си.

Назначеният от руските власти губернатор на Севастопол Михаил Развожаев написа в Телеграм, че няколко украински дрона са били унищожени над нос Херсонес в покрайнините на Севастопол.

По-рано руското министерство на отбраната съобщи, че е свалило една изстреляна от Украйна ракета над Калужка област, която граничи с Москва.

Двете големи летища Внуково и Домодедово в Москва рано тази сутрин временно преустановиха полетите, предадоха ТАСС и Ройтерс, позовавайки се на изявление на руските авиационни власти.

Въздушното пространство над двете столични летища е затворено и те временно не приемат и не изпращат полети. Част от самолетите са насочени към зоната за изчакване, допълват авиационните власти.

Жителите на Тулска и Калужка област съобщиха в социалните мрежи за експлозии, които са чули през нощта, информира руската онлайн медия "База".

Руските военни заявиха рано тази сутрин, че Украйна се е опитала да атакува цивилни обекти на нейна територия с модифицирана ракета С-200, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Няма още коментар от страна на Украйна, нито потвърждение за тази информация от независим източник, отбелязва Ройтерс.

Агенцията припомня, че полетите над Москва бяха временно прекъснати също и във вторник и сряда по време на нападения на украински дронове.