Мъжът, обвинен за смъртта на 21-годишна жена от Омуртаг, опитал да прикрие убийството като го представил за инцидент. Той повикал съседи и им обяснил, че жертвата е паднала и се е ударила. Дори опитал да ѝ окаже първа помощ. Жестокият побой, завършил със смърт, бе извършен на 29 август.

Окръжна прокуратура -Tърговище е привлякла към отговорност 28-годишния мъж за убийството на 21-годишната жена, с която е живеел на семейни начала в Омуртаг. Убийството е извършено в условията на домашно насилие по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. 

„Неговата версия е, че е имало лек конфликт, с леко физическо докосване, което не отговаря на травмите на жертвата. Тя е с множество счупвания, разкъсвания. Говорим за брутален и жесток побой”, обясни пред Нова тв говорителят на Окръжната прокуратура в Търговище Васил Ангелов.

Задържаният не е познат на полицията.

„Двойката не е от Омуртаг. Живеят тук от 10 дни. Разпитваме съседи, роднини. Има двама свидетели, които твърдят, че и преди между двамата е имало конфликти”, каза още Ангелов.

Мярката за неотклонение на задържания ще се гледа в петък.