Премиерът Николай Денков и днес повтори, че не е познавал Алексей Петров и няма от какво да се притеснява. Въпросът дойде от депутата от ИТН Гроздан Караджов, който стъпи на "признанията" на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, направени непосредствено преди началото на днешното първо за новия сезон заседание на парламента.

Денков отрече, че е познавал Петров, виждал го е два пъти на срещи, в които е участвал като председател на Съюза за стопанска инициатива.

"При изготвянето на управленската програма, която се изпълнява от правителство, никога името на Алексей Петров не се е появявало.  Никога не съм чувал за срещи с Алексей Петров, на когото и да е било преди да стане убийството, след което изтече такава информация в медиите,​​​​​​", каза още той.

"Участвал съм пряко във всички процеси, свързани с подготовката на законодателната програма, която се изпълнява в момента и управленската програма, като в тези процеси никога името на Алексей Петров не се е споменавало или пък е идвал", декларира Денков.

И насочи Караджов да търси информация от първоизточниците.

"Когато има информации по медиите или от други лица, задавайте въпроси към тях", каза премиерът.

На упрека на депутата от ИТН, че МВР не дава никаква информация за разследването за убийството, Денков отговори:

"МВР не може да дава информация без разрешението на прокуратура, това го знаете много добре. Така че задайте въпросите си към прокуратурата."

"Не се ли притеснявате от ролята на Алексей Петров в съставянето на вашето правителство, от поетите ангажименти там? Убеден съм, че знаете къде и кога са ставали тези срещи, но това ще го оставя на вашата съвест", повтори Караджов.

Наново зададе и въпроса - дали Денков не се притеснявал, че като погледне в огледалото, ще види Петров - олицетворение на правителството.

"Добре е г-н Караджов да приложи творчество, тази алегория с огледалото доста се поизтърка. Като се поглеждам в огледалото, виждам себе си. Ако пускаме червени точки, когато днес се казва лъжа, екранът трябваше да е червен през цялото време", реагира премиерът.

"Никой по никакъв начин не е споменавал името на Алексей Петров. Всеки може да си говори каквото си иска. Аз няма от какво да се притеснявам. Ако има някой, който да се притеснява, отидете и говорете с него", завърши той размяната на реплики.