"Айнтрахт" (Франкфурт) обяви в социалните мрежи, че е дарил 1899 евро на близките на четиримата привърженици на "Левски", починали след тежка катастрофа след първия мач между двата тима в Лигата на конференциите миналата седмица.

Парите са предадени на българския отбор, който снощи загуби с 0:2 на стадион "Дойче банк", така "Айнтрахт" влиза в групите на турнира с общ резултат 3:1. Съперникът на "сините" изказа съболезнования още миналия петък. А вчера приветства около 3000 наши сънародници на трибуните на арената си с послание на български.

"Заедно със съболезнованията, които изказваме, от семейството на "Айнтрахт" бихме искали да подкрепим близките на жертвите в дългосрочен план, като дарим 1899 евро на създадения за тях фонд", пишат "орлите" в X (Туитър).

Четиримата левскари - габровци, издъхнаха в ранните часове на 25 август по пътя София - Варна при тежък удар на лек автомобил с камион. Оцеля само един.

"Левски" обяви, че ще набере средства за семействата им с пускане на виртуални билети за вчерашния реванш. Все още не е ясно каква е сумата и дали ще бъде обявена официално. Днес клубът благодари за подкрепата снощи и в целия му европейски път това лято.