Пътничка от влака Таганрог-Ростов на Дон предала спътник в купето си на полицията, след като го чула да обвинява руския президент Владимир Путин "за започването на войната срещу Украйна", съобщи медията в "Телеграм" "Осторожно.новости".

58-годишната жена заемала твърда проправителствена позиция - нейната страница в руската социална мрежа "Однокласники" била пълна с постове в подкрепа на военните действия в Украйна, както и осъждащи Съединените щати и руските емигранти. В една своя публикация жителката на Таганрог определяла Путин като "пример за човек, офицер и президент, безкористно отдаден на Русия".

По информация на "Осторожно.новости" преди няколко дни жената пътувала с влак за Ростов на Дон, когато чула разговор между пътници, един от които й направил лошо впечатление. Мъжът обвинявал властите, включително и любимия й президент, за стартирането на войната, както и за цялостното състояние на Русия.

Когато жената слязла от влака, тя веднага се обадила в полицията и предала думите на непознатия спътник. По-късно силите за сигурност установили самоличността му. 

Срещу 70-годишния жител на Батайск може да бъде повдигнато обвинение по член 20.3.3 от Административния кодекс (дискредитиране на въоръжените сили на Руската федерация). Местоположението му в момента се установява, посочва "Осторожно.новости".