Необичайна снимка публикува германският канцлер в социалните мрежи днес – на нея той е с черна пиратска превръзка на едното око. Наложило се да я сложи, след като по време на джогинг в събота паднал в ров, не успял да се подпре навреме с ръце и се наранил по лицето. В туитър Шолц написа:

„Изглежда по-зле, отколкото е всъщност. Любопитен съм какви шеги и мемета ще излязат сега.“

Въпреки това Шолц планира да се върне към публичните си срещи още в понеделник. В рамките на няколко минути самоироничният пост на канцлера бе посрещнат с множество реакции в социалните мрежи.

Един от пототребителите веднага коментира:

"Пират на път да скрие милиардите от банковата афера Cum-Ex, за които не може да си спомни."

Друг пък написа:

„Добре е, че уточнихте, че става дума за инцидент с джогинг. В противен случай мнозина щяха да си помислят, че сте се опитали да модерирате разговора между Линднер и Паус“, намеквайки за заседанието на кабинета, на което лидерът на либералите Линднер и министърката от Зелената партия Паус спориха дълго за нужните им за реформи средства от бюджета.

"Сляп с дясното око", подигра се също така потребител, използвайки израза, който на немски означава и силно лява политика, несъобразяваща се с икономическите теории на десните партии. А кьолнската страница в Instagram "koelnistkool" коментира: „Карнавал в канцлерството“. Кьолн е карнавалната столица на Германия.