СИМОНА РУСЕВА

Лекарите продължават да се борят за живота на Боби Кристина (21 г.), дъщеря на покойната легендарна певица Уитни Хюстън, споминала се през 2012 г. на 48 г. 

Боби Кристина Браун беше намерена в безпомощно състояние миналата събота от мъжа си и негов приятел във ваната на семейната къща. Дишането й бе възстановено, но младата жена беше приведена в изкуствена кома заради оток в мозъка, получен вследствие на продължителна липса на кислород.

При първоначалния оглед в дома на младото семейство не бяха намерени наркотици. При повторно извършен подробен оглед такива са били открити, съобщава днес щатският сайт TMZ, позовавйки се на членове на семейството. Полицията все още не е потвърдила официално за открита дрога.

“Скандалното е, че докато Боби Кристина все още е на ръба на живота и смъртта, близките й не са загрижени толкова за здравословното й състояние, а за наследството й”, пише в. “Билд”. Според изданието става въпрос за 20 милиона долара, оставени от Уитни Хюстън. Според други източници сумата е далеч по-голяма – 100 милиона долара.

Тъй като Боби Кристина и съпругът й Ник Гордън (19 г.) нямат брачен договор, както твърди американският сайт “РадарОнлайн”, наследник на милионите ще е Ник.

“Ник е трън в очите на близките на Криси. За тях той е никаквец и те правят всичко възможно да го отстранят в битката за наследството”, пише РадарОнлайн, позовавайки се на осведомен източник.

Когато Уитни Хюстън почина, дъщеря й беше непълнолетна и имаше попечител. През март м. г. Боби Кристина навърши 21 години (пълнолетие по американския закон) и вече може да се разпорежда сама с имуществото си.

Докато сега бащата Боби Браун (той се разведе с Уитни през 2007 г.) и сестрата на Уитни бдели край леглото на Боби Кристина, те забранили на младия съпруг Ник да пристъпва прага на болницата.

Според последните изследвания отокът на мозъка на пациентката отшумявал бавно, тя можела да движи очите си, но състоянието й оставало тревожно, твърди сайтът TMZ. Опасенията са, че дори да оживее, тя ще има трайни увреждания на мозъка и нервната система – прекалено дълго е била в пълната с вода вана с лице надолу, така организмът е бил лишен от кислород.

Бог понякога сътворява чудеса. Остава надеждата Боби Кристина да не последва майка си Уитни Хюстън в Отвъдното.