Общественото одобрение на президента на САЩ Джо Байдън се повиши този месец до 42%, което е най-високото му ниво от март, показа проучване на Ройтерс и "Ипсос". Тридневното изследване, което приключи в неделя, показа увеличение с 2% на популярността на държавния глава спрямо миналия месец.

Около 80% от определящите се като демократи одобряват Байдън, цели 91% от републиканците са недоволни от управлението му.

Общественото одобрение на Байдън се задържа под 50% от август 2021 г. - месецът, в който американската армия бе изтеглена от Афганистан.

Републиканският председател на Камарата на представителите на САЩ Кевин Маккарти призова във вторник да се стартира разследване за импийчмънт на Байдън. Консерваторите обвиняват Байдън, че е печелил, докато е бил вицепрезидент от 2009 до 2017 г., от чуждестранните бизнес начинания на сина си Хънтър Байдън. Досега не са представени никакви доказателства в подкрепа на твърденията им.

От четиримата президенти на САЩ, предшестващи Байдън, двама - Бил Клинтън и Доналд Тръмп - бяха отстранени от Камарата на представителите на САЩ ("импийчнати") и оправдани от Сената на САЩ. Тръмп - на два пъти. Байдън вероятно също ще бъде импийчнат, тъй като консерваторите държат мнозинство в долната камара.