"Какво значи дете? Дали е дете или жена - решава природата. Отидете в една дискотека и вижте 15-годишните с какви бюстове са."

Това заяви днес пред Нова телевизия депутатът Илия Илиев от ДПС. Така той се аргументира в тезата си, че проектопредложението за ограничаване на детските на майки на деца, родили деца, е противоконституционно.

Според него предлаганите от вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин промени в Закона за надбавките противоречи на четири члена на Конституцията. То е антиевропейска риторика, изтъкна Илиев.

Той се обади, след като първоначално отказа да седне на една маса с депутатката д-р Султанка Петрова от Патриотичния фронт (ПФ).

"Бабите да не вземат пари за две неща – че са баби и че са майки?", попита Петрова.

Тя изтъкна, че тридетният модел е в основата на програмата на ПФ.

"Ние сме против деца да раждат деца", добави депутатката.

Д-р Петрова твърди, че според анализите една ромка с три деца взема 1500 лева помощи. Всъщност тя взема общо 21 вида надбавки. И тук се намеси Илия Илиев, който обяви думите й за неистина.

"Кажете ми - като се вземат толкова пари, как един човек ще се мотивира да работи, да се развива? Какво означава дете да роди дете – недоносени деца, които също лягат на грижата на децата", продължи Петрова.