"Локомотив" (Пловдив) стигна до 1:1 като гост на "Лудогорец" с куриозен изравнителен гол пет минути преди края в мач от 11-ия кръг на Първа лига. Така "черно-белите" продължават без загуба и са начело с две точки повече от втория "Черно море", макар и серията им от победи да бе прекъсната.

Бърнард Текпетей даде аванс на „орлите“ още в 9-ата минута, а Руан Круз уцели греда в 58-ата. В 85-ата вратарят на домакините Симон Слуга сбърка нелепо и резервата Петър Андреев донесе точката на своя тим.

"Лудогорец" е пети със 17 т., но и с 2 мача по-малко, като му предстои мач с "Левски", докато лидерът приема ЦСКА-София през уикенда.

В 9-ата минута „орлите“ поведоха с много красив и зрелищен гол. Якуб Пьотровски намери Бърнард Текпетей с дълго извеждащо подаване от собствената половина,  капитанът на „зелените“ овладя във въздуха с десния крак и моментално шутира с левия за 1:0. 

В 21-ата минута Симон Слуга сбърка в собственото наказателно поле, притиснат от Георги Минчев, и подари топката на Евандро, който стреля от малък ъгъл, но встрани от вратата. Тогава на Слуга му се размина, но явно не си извади поука.

В 38-ата Минчев се пребори с двама играчи на "Лудогорец" на границата на наказателното поле и пусна вляво към Джовани, който шутира по диагонала, но Слуга реагира и отрази. Малко след това двамата размениха ролите си и бразилецът центрира към централния нападател, чийто удар с глава премина встрани от вратата. Така почивката дойде при гол аванс в полза на шампионите. 

Осем минути след подновяването на играта "Лудогорец" пропусна отличен шанс да удвои. Руан Круз бе изведен от Текпетей, бразилецът финтира Ефе Али и пробва да завърши технично покрай блестящия и днес Динко Хоркаш, но топката срещна гредата. 

В 58-ата минута домакините имаха претенции за дузпа при съприкосновение между Ангел Лясков и Иван Йорданов в наказателното поле. Главният съдия Никола Попов бе извикан да преразгледа ситуацията с помощта на ВАР и прецени, че няма достатъчно основания да отсъди наказателен удар.

Десетина минути след това "Лудогорец" отново организира добра атака, на върха на която се озова резервата Рик Джонатан и бразилецът опита удар с левия крак, спасен майсторски от Хоркаш. 

В 85-ата минута "Локомотив" изравни. Слуга се забави да изчисти, пресиран от Петър Андреев, който бе достатъчно настоятелен и реализира с щастлив за него рикошет за 1:1.