Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ще иска да има и смяна на министри при ротацията на премиерите през март. Според него ако правителството работи добре може и да изкара мандата.

"Има цели сектори, за които ако ви изпитам няма да знаете името на министъра. На спорта знаете ли кой е?  Нищо не се е случило в цели сектори.

Какво се е случило в спорта, къде са инфраструктурните проекти в спорта - стадиони, зали, салони площадки, финансиране на федерации. Мога да изброя още 7-8 министерства", заяви Борисов в дежурното си сутрешно слово пред журналисти в парламента.

Той постави и въпроса какво е финансовото положение на държавата и какво ще стане с бюджета.

"Аз не виждам министрите в много сфери да са моторите. За това март месец има ротация. Като се направи оценката, ако има по-добър вариант, ще отидем на него", заяви.

Според него е нормално да се случват промени.

"Разбира се, че пак ще бъдат избирани с консултация. Ще им бъде направена оценка, всеки един ще се обяснява, ще се защитава", описа той как си представя механизма.

Борисов декларирва, че "ГЕРБ няма да е партията, която ще свали това правителство" и ще го подкрепи при вот на недоверие. (какъвто готвят "Възраждане, "Има такъв народ" и вероятно БСП ще се присъедини).

"Но не можем да си заравяме главата в пясъка. В парламента всичко ще се приеме. Това да прави и правителството, не да ни вкарва ту в зърнена, ту в енергийна криза. Не да идва в парламента, ние да се явяваме гарант.

Ако работим добре можем да го изкараме мандата, за да показваме на хората всеки ден грижата и защо има смисъл да има праивтелство", каза още Борисов, повтаряйки думите на партньора си Делян Пеевски.

По отношение на рабоатата на Асен Василев като финансов министър той цитира думи на премиера Николай Денков, че парите в държавата свършват:

"Академик Денков каза, че планът (за възстановяване и устойчивост) е важен, за да се върже бюджета. Връща ме във времето, в което нашите правителства работеха на излишък. Като ни давате оценки, да бъдете обективни".