Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Костадин Димитров води с 35% от гласуващите. Ивайло Старибратов от ПП-ДБ е втори с 29%.

Ангел Георгиев от "Възраждане" събира 13% подкрепа от заявилите, че ще гласуват. На четвърта позиция е Костадин Палазов от БСП с 5 на сто.

Със същия резултат е и Славчо Атанасов от местната коалиция "Съединени за Пловдив" - 5%.

Това показват данните на експресно регионално проучване на "Маркет линкс", проведено сред 402 души, които имат право на глас в община Пловдив. То е проведено по поръчка на бТВ в периода 3-8 октомври и по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

33% от избиралите в Пловдив са твърдо решили да гласуват. Според изследването електоралните нагласи сред заявилите, че ще гласуват показват, че пловдивчани ще изберат кмет на втори тур.

18 са общо кандидатите за кмет на Пловдив.

„Резултатът на първите двама е близък. Дори е трудно да се каже дали резултатът няма да бъде обърнат по време на кампанията. Очертава се балотаж между двамата кандидати на двете най-големи политически сили. За третото и четвъртото място също може да има обрати“, коментира във вторник по бТВ социологът от "Маркет линкс" Добромир Живков.

Кои са най-големите проблеми на Пловдив

62% от анкетираните казват, че най-голям проблем за града е чистотата.

61% отговарят, че проблем е напускането на младите хора.

60% отговарят, че улиците и тротоарите трябва да се оправят.

59% смятат, че подобрения в болниците и ДКЦ-тата би направило Пловдив по-добър град.