Служителят от Специалните полицейски сили Анна Витанова стана популярна в деня след т.нар. нощ на белия автобус – 23 юли 2013 г., когато полицията използва сила, за да проправи път сред протестиращите за депутати и министри. Пресцентърът на МВР я препоръча на медиите като служител на реда, пострадал от протестиращи. Витанова се появи в жива връзка по бТВ от площада пред Народното събрание с превързана ръка и разказа, че е била удряна по лицето и имала синини по тялото.

Някои от хората на площада обаче я рапознаха и започнаха да разказват как тя е била по-агресивна от колегите си, използвала е палка и електрошок, а останалите полицаи се опитвали да я усмирят.

Няколко дни по-късно във фейсбук се появи снимка на млади активисти на БСП, които изкачват връх Бузлуджа.

Едно от момичетата в кадъра прилича на Витанова и част от медиите я публикуваха. Сайтът „Фактор“ излиза на 30 юли 2013 г. сутринта със заглавие:

Груба полицайка оздравя, след като облече тениска на БСП?“

Статията описва гнева на потребители на фейсбук, които припознали Витанова и започнали да разказват какво видели в нощта на белия автобус:

Във Фейсбук десетки граждани, участвали на протестите свидетелстваха, че Витанова е била сред агресивните полицаи, използвала е спрей за мечки и електрошок срещу гражданите, а нейни колеги са се опитвали да я усмирят.“

Снимката от Бузлуджа обаче е на момиче, което прилича на Витанова, но не е самата тя. (Клуб Z се сдоби със снимки, които потвърждават другите твърдения - че е била с палка и електрошок в ръка.)

Само ден след публикацията във "Фактор" министърът на вътрешните работи – тогава Цветлин Йовчев, получил анонимна жалба срещу Витанова и дирекция „Инспекторат“ започнала проверка, твърди самата полицайка.

На 29 май 2014 г. Анна Витанова подава в съда искова молба срещу „С-ФакторБГ“ ЕООД, която е издател на „Фактор“. Тя пише, че никой не я е търсил, за да установи дали изнесените факти са верни. „Нито едно от тези клеветнически твърдения не е вярно“, твърди Витанова.

В резултат на това аз претърпях неимуществени вреди, изразяващи се в много притеснения, свързани с промяна на отношението към мен на различни хора, както и служебните проблеми, свързани с проверката, която би могла да доведе и до уволнението ми. Засегнати бяха честта и доброто ми име в нарушение на чл.32, ал.1 и чл.39, ал.2 от Конституцията на република България. Тъй като преди събиране на доказателствата по делото не мога да определя точния размер на вредите, предявявам иска като частичен /а цялата сума определям приблизително около 6000 лв./.“, пише в исковата молба.

Първоначалният иск на Анна Витанова е за 1000 лева.

Пресцентърът на МВР все още не е отговорил на запитването ни дали наистина е имало проверка на „Инспекторат“ срещу Витанова, какъв е резултатът от тази проверка и все още ли полицайката е служител на МВР.