СИМОНА РУСЕВА

Страховито видео излъчи тази нощ терористичната организация “Ислямска държава” (ИД). То е озаглавено: “Взриви Франция във въздуха-2!”

Първата кървава серия беше на 7 и 9 януари в Париж. Тогава терористи нападнаха редакцията на сатиричния в. “Шарли ебдо”, после и еврейски магазин за кашерна храна. В атентатите загинаха общо 17 души.

Амеди Кулибали (32 г.) беше престъпникът, атакувал магазина, избил четирима невинни граждани и впоследствие покосен от полицейски куршуми.

Полицията влезе в дирите и на неговата годеница Хаят Бумедиен (26 г.), заподозряна като терористка и една от вдъхновителите на атентатите. Оказа се обаче, че тя е успяла да излети за Мадрид, после е продължила за Истанбул, а впоследствие най-вероятно е минала нелегално границата и е пристигнала в Сирия.

На излъченото сега ново зловещо видео се вижда жена. Тя е забрадена, но очите ѝ удивително приличат на тези на отскубналата се от френското парвосъдие Хаят.

В момента френски специалисти извършват експертиза на снимковия материал, предаде Си Ен Ен, позовавайки се на източник от спецслужбите в Париж.

Френските служби проучват дали посочената със стрелка на снимката жена е Хаят Бумедиен.

Франция отново е в тревога. Във въпросното видео открито се отправя заплаха за нови кървави атентати. Властите подозират, че в страната все още се намират много от членовете на терористичната банда на Амеди Кулибали и Хаят Бумедиен.