Азербайджан кани български ски инструктори да обучат хората в известната с газовите си находища азиатска държава как да се спускат по белите писти. Това стана ясно след среща на министъра на икономиката Божидар Лукарски с посланика на бившата съветска република Емил Каримов. Дипломатът е обяснил, че в момента в Азербайджан се изграждат два големи ски центъра.

В кавказката република през последните години е започнато изграждането на модерна спортна инфраструктура като правителството в Баку не пести милиарди за стадиони, колодруми и спортни зали.

Каримов е отбелязал на срещата с Лукарски, че съществуват големи възможности за развитие на търговските отношения в областта на туризма, селското стопанство и промишлеността.

Българските селскостопански стоки са високо ценени като вкус и качество и имат място на азербайджанския пазар, обяснил посланикът, цитиран от пресслужбата на икономическото министерство.

Според него черноморските ни курорти и спа-центрове също имали капацитет да привличат повече туристи от Азербайджан.

Посланик Каримов е предложил на Лукарски и голяма бизнес делегация от Азербайджан да посети България, за да се запознае с възможностите за инвестиции в страната ни.

Нашият бизнес би желал да посети страната ви, за да се запознае на място с проекти, не само в София, но и в други български градове, посочи посланик Каримов.

Министър Лукарски от своя страна е обяснил, че азербайджанските предприемачи са добре дошли у нас и че Министерство на икономиката да подготви провеждането на българо-азербайджански бизнес форум у нас.