„Пътят на една фалшива новина е много любопитен. Но поне в политическата джунгла кандидатът за кмет на ГЕРБ следва неотклонно утъпканата пътека. "Новина" се пуска от Георги Валентинов Георгиев и после се повтаря от кандидата за кмет на ГЕРБ. Ако го има де, защото в първия случай го нямаше. Тогава Министерството на финансите опроверга с документи председателя на СОС за забавените заплати за учителите в училищата и детските градини“, обяви кандидатът за кмет на София, номиниран от ПП, ДБ и „Спаси София“ Васил Терзиев.

И добави, че сега Министерството на финансите е опровергало с цифри новата опорка - че правителството на Кирил Петков не е финансирало градския транспорт на София.

Терзиев изброява и данните:

  • 2021 г. - 10.8 млн. лв. от бюджета;
  • 2022 г. - 89.0 млн. лв. общо. Първоначално 15 млн. лв. и допълнително одобрени още 74.0 млн. лв.;
  • 2023 г. - 89.0 млн. лв.

Допълнителни компенсации за безплатни или намалени пътувания:

  • 2021 г. - 21.7 млн. лв.;
  • 2022 г. - 34 млн. лв.;
  • 2023 г. - 54 млн. лв.

„Столичният електротранспорт пък се е възползвал от 1.3 млрд. лв. по програмата за компенсиране на разходите на небитови крайни клиенти на електрическа енергия във връзка с поскъпването на електроенергията заради войната в Украйна“, казва още Терзиев.

Според него кандидатът на ГЕРБ за кмет се опитва да прокарва и друга лъжа, че правителството на Кирил Петков е спряло финансирането за метрото.

„Добра“ опорка, но неверна. Парите за метрото бяха спрени по време на служебното правителство на Румен Радев“, добавя кандидатът за столичен кмет.

„Разбирам, че в политиката се говори с лозунги и се излива кубици популизъм. Но едно нещо се чудя - това ли е новият стандарт, за който говори г-н кандидатът за кмет на ГЕРБ“, завършваТерзиев.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ