Доскорошният прокурор на Несебър Мариан Чернаев се е самоубил днес следобед, съобщи полицията в града. 

В 16:45 в местното управление са получили сигнал за прострелял се в главата 44-годишен мъж. На мястото на инцидента органите на реда са установили смъртта на Чернаев, а до тялото му е намерено оръжието, с което е отнел живота си - ловна пушка. Тече разследване дали то е законно притежавано

Тялото е намерено от съпругата на жертвата.

Чернаев работил като адвокат в последната година, след като през 2014 напусна прокурорския пост в Несебър. Преди 12 години, през септември 2003 г., Чернаев, тогава заместник-прокурор на града, бе принудително настанен в бургаската психиатрия с диагноза "афективно разтройство на нервната система". В образуваната преписка по Закона за народното здраве се твърди, че вероятно страда от шизофрения.

Причината е общото притеснение на колегите му за психическото му състояние и два странни случая. През 2002 г. той нападнал служител на паркинг, на когото отказал да плати, а по-късно магазинер се оплакал, че зам.-прокурорът е откраднал 4 тениски. Чернаев бива пратен в отпуск за лечение. След излизането му от психиатрията бива възстановен на поста си.