Общинските избирателни комисии обявиха съставите на новите общински съвети, които ще взимат решенията за населените места през следващите 4 години.

ВЕЛИКО ТЪРНОВО

С най-много общински съветници в 37-членния местен парламент може да се похвали ГЕРБ – 11. Следват: ПП-ДБ – 6-има; БСП – 5-има; „Възраждане“ и „Глас народен“ – по 3-ма; ВМРО, ИТН, ДПС и „Общество за нова България“ – по 2-ма, а с 1 общинар влиза още: местно движение „Нашият град“.

ВИДИН

С най-много общински съветници в 33-членния местен парламент е местната коалиция СДС (НДСВ, „Новото време“) – девет. По-назад остава ГЕРБ с 6-има общинари. Следват: ЗНС – 5; ПП-ДБ – 4-има; БСП – 3-ма; „Заедно за силна община“ и „Възраждане“ – по 2-ма; и накрая с по 1 съветник са – ИТН и „Левицата“.

ВРАЦА

Най-много общински съветници в 37-членния местен парламент във Враца има ГЕРБ – 14. Далече зад първата сила остават „Новото време“ и „Бъдеще за родината“– с по 4-има общинари. Следват: ПП-ДБ, БСП и „Български гласъ“ – по 3-ма; и СДС, „Възраждане“ и ВМРО – по 2-ма.

ГАБРОВО

ГЕРБ печели значителна част от 33-членния общински съвет и може да се похвали с 15 избрани съветници. ПП-ДБ и БСП – имат по 5-има, следвани от „Възраждане“ – 4-ма; местната коалиция „Граждани за общината“ – 2-ма и „Заедно за силна община“ и „Левицата“ – по един.