"Тотнъм" спечели драматично и ефектно едно от дербитата на 24-тия кръг във Висшата лига на Англия - 2:1 срещу "Арсенал". Съперничеството на северен Лондон е сред най-лютите в родината на футбола. А този сезон интригата се допълва от спора между тези и други отбори за топ 4 - по-точно за третото и четвърто място, даващи право за участие в Шампионската лига.

Гостите от "Арсенал" започнаха по-добре и поведоха още в 11-ата минута, когато Месут Йозил откри резултата като вкара гол в трети пореден мач на "артилеристите".

От средата на първото полувреме "Тотнъм" натисна и създаде няколко опасности, но като цял "Арсенал" за защитаваше добре. След антракта нещата се промениха в полза на домакините. Към по-активната си и сърцата игра те прибавиха повече отстрота и удари, което бързо даде резултат. В 56-ата Хари Кейн изравни след кратко разбъркване.

"Тотнъм" пропусна още ситуации, а "Арсенал" също погледна към противниковата врата, защото усети, че губи мача. Победител можеше да е всеки, но в крайна сметка щастието се усмихна на "Тотнъм" - и напълно заслужено. Четири минути преди края Кейн вкара с прехвърлящ удар с глава след отлично центриране - 2:1 за "шпорите".

Така тимът от "Уайт Харт Лейн" събра 43 точки - с една повече от "Арсенал".

Другото градско дерби - между "Евертън" и "Ливърпул", е по-късно тази вечер.