"Атлетико" за пореден път този сезон се разправи с градския си съперник "Реал" - 4:0 в мач от 22-ия кръг на испанската Примера дивисион. Това е и най-убедителният успех на "дюшекчиите", които огорчават за шести пореден път "кралския" клуб, откакто паднаха драматично на финала на Шампионската лига през месец май в Лисабон. Също така за първи път от 64 години насам "Реал" губи три поредни мача на терена на "Атлетико".

Кристиано Роналдо се завърна в игра след наказание, но това по никакъв начин не помогна на лидера, лишен днес от други основни единици - поради контузии. Носителят на "Златната топка" днес повече гледаше мача отблизо.

В 14-ата минута Марио Манджукич асистира на Тиаго Мендеш, който отблизо откри резултата и вдигна на крак феновете на "Висенте Калдерон". В 18-ата Саул Нигес отбеляза ефектен гол със задна ножица, удвоявайки аванса на "Атлетико". Тук някъде стана ясно, че "лос меренгес" и днес няма да могат да се противопоставят в дербито.

В 67-ата Гризман вкара за класическото 3:0, а минута преди края и Манджукич се разписа, като оформи крайния резултат след асистенция на Фернандо Торес.

Така шампионът "Атлетико" се изравни по точки с "Барселона" като двата тима имат по 50, а "Реал" остава начело с 54.