"Не ми е известно МВР да е събирало каквато и да е информация за протестиращите, още по-малко пък за близките им."

Това коментира днес в Пловдив главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, предаде БГНЕС от града.

Професионалист № 1 в МВР е в под тепетата за годишния отчет на областната полиция, а изявлението му дойде, след като министър-председателят каза, че има данни за следене и те са дори още по-страшни от изнесеното в медиите. Бойко Борисов каза това в София след доклад на вътрешния министър Веселин Вучков.

Лазаров обяви, че незаконното прилагане на СРС е престъпление по закон и в тези обвинения, които не са подкрепени с доказателства на този етап, се усеща точно намек за престъпление. Компетентният орган, който трябва да се произнесе, е прокуратурата и аз очаквам с нетърпение да видя какви материали ще влязат, каза още той.

На въпрос дали тези обвинения не целят и смяната му, Лазаров отговори за пореден път, че постът главен секретар на МВР не му е самоцел и най- добре за работата говорят фактите. Тук той приведе данни за ръст във всички показатели, откакто е на този пост - разкриваемост на убийства, тонове задържани наркотици, в пъти повече от предишни години. Всичко останало, което се твърди, е плод на фантазия, каза още главният секретар, който присъства в Пловдив на годишния отчет на Областната дирекция на МВР.