Дупнишките "братя" Пламен Галев и Ангел Христов са арестувани в чужбина, съобщи БНТ, цитирайки свои източници. От МВР нито отричат, нито потвърждават информацията.

В петък сутринта с едно изречение главният секретар на полицията Светлозар Лазаров обясни пред медиите: „Към момента не разполагам с такава информация".

Според националната телевизия Ангел Христов е заловен още преди седмица в държава от Близкия изток, а белезниците са щракнали на ръцете на Пламен Галев в четвъртък в съседна на България страна.

Първият арест е бил запазен в тайна вероятно за да могат полицаите да заловят и втория "брат".

Макар че все още няма официална информация за ареста на Братя Галеви, факт е, че и двамата са свалени от издирване в страниците на Интерпол. Пламен Галев и Ангел Христов бяха осъдени през май 2012 година на 5 години затвор за създаване и участие в група за рекет и изнудване.

Седмица след като Върховният касационен съд обяви присъдата им,  двамата минаха в нелегалност. На 9 май 2012 г. Галев и Христов бяха обявени за общодържавно издирване, след като служителите на „Съдебна охрана“ не успяха да ги открият на адресите им в Ресилово.