Бившият депутат от Патриотичния фронт Велизар Енчев прави нова партия, която ще е „радикална алтернатива на четвъртвековното политическо статукво, обединяваща широки слоеве от обществото, настояващи за социална справедливост и нов обществен договор”.

Това заявява самият Енчев пред БГНЕС. „Стотици хора от цялата страна” търсели контакт с него, настоявайки за радикална промяна в политическата система, каквато станала в Гърция и предстояла в Испания. Депутатът бил изненадан от получената подкрепа, която можела да се види и в социалните мрежи, и по време на срещите му с граждани.

От месец насам Енчев и съмишленици от цялата страна обсъждали организационните рамки и идейните послания на новата партия, която обаче все още нямала име. Във фейсбук вървяла дискусия за програмата и името на партийната формация.

Най-много активисти бъдещата формация имала в Плевен, Варна, Велико Търново, Смолян, Габрово, Силистра, Пазарджик, Свищов, Стамболийски, Шумен, Балчик, Радомир, Левски, Летница и други по-малки населени места.

”Ако искаме да изградим социално солидарно общество по най-високите европейски стандарти, време е да загърбим страха и се противопоставим на дивия капитализъм”, зове Енчев.