Най-прочутият мюзикъл в света "Фантомът на операта" на Андрю Лойд Уебър ще има шест представления през април догодина в София. Билетите са в продажба от днес - 27 ноември, съобщиха организаторите на събитието.

Най-известният мюзикъл на Андрю Лойд Уебър е и един от най-успешните в историята на развлеченията. Това е най-дълго играният спектакъл на Бродуей, който през 2018 г. отбеляза 30 години на сцената с впечатляващите над 13 000 изиграни представления. Неговото последно представление там беше през април тази година. Символът на Бродуей стана жертва на пандемията от COVID-19, която намали много зрителите.  "Фантомът на операта" е имал 13 981 представления за 35 години в театър "Маджестик" до "Таймс скуеър". Продуцентът Камерън Макинтош каза, че шоуто ще се завърне на сцена в Ню Йорк, но засега е необходима почивка. 

На Уестенд в Лондон "Фантомът на операта" продължава да се играе при сериозен успех.

Спечелил е повече от 70 престижни театрални награди, включително седем награди "Тони" и четири награди "Оливър", включително за най-добър мюзикъл.

"Фантомът на операта" е признат за една от най-красивите и зрелищи подукции в историята, гледан от над 160 милиона души в 41 страни и 186 града.

"Фантомът на операта" идва в София по споразумение с Really Useful Group. Това е оригиналната лондонска и нюйоркска продукция на Камерън Макинтош.

Really Useful Group е компания на Андрю Лойд Уебър, която продуцира и популяризира неговата музика по цял свят, включително едни от най-успешните и най-дълго играни мюзикъли като "Фантомът на операта", "Котките", "Исус Христос Суперстар", "Евита", "Sunset Boulevard".

Представленията на "Фантомът на операта" са от 11 до 14 април 2024 година в зала 1 на НДК в София. Билети се продават в мрежата на Eventim.