Спешните медици в ЦСМП-Благоевград са били заплашвани с разстрел снощи, предаде БГНЕС.

Към 0,18 ч било получено повикване на тел. 112 от благоевградския квартал "Изгрев" за припаднала 48-годишна жена. Съпругът й - пенсиониран бивш шофьор в ОД на местното МВР, чакал 5-6 минути да пристигне линейката. След като това не станало, той качил жена си А.А. в личната си кола и я закарал до МБАЛ. Така съпрузите се разминали с изпратените на адреса линейка и спешен екип.

Жената била приета в Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград. Но тъй като имало сигнал на тел. 112, трябвало да се оформи документацията.

Тогава съпругът започнал да блъска по стъклото на прозореца на дежурния оператор в Регионалната координационна централа на ЦСМП-Благоевград. Той крещял, че ако на жена му й стане нещо, ще отиде да вземе пистолета от дома си и ще ги разстреля.

Заради вдигнатия шум излезли дежурните шофьори. Като ги видял, стресираният съпруг се отдалечил на безопасно разстояние и спрял заплахите си.

Тези, които познават афектирания мъж, са изненадани от поведението му. Според тях той бил кротък човек и вероятно чакането на линейката му се сторило непоносимо дълго.