Трима души са загинали при сблъсъци с израелската армия в окупирания Западен бряг, предадоха ДПА и БТА, като се позоваха на палестински съобщения.

Близо до Рамала е бил застрелян 26-годишен мъж, докато армията се е готвела да освободи палестински затворници, съобщи министерството на здравеопазването в Рамала. Близо до Тубас, в северната част на Западния бряг, е било убито 14-годишно момче.

По данни на израелската армия при подготовката за освобождаване на затворници като част от споразумението между Израел и палестинското ислямистко движение "Хамас" край Рамала са избухнали безредици.

По войниците са били мятани бутилки със запалителна течност и взривни средства, съобщи армията и добави, че военните са стреляли с бойни патрони, за да разпръснат участниците в безредиците.

Според армията в Тубас са били извършени антитерористични действия, при които са били задържани двама издирвани заподозрени. Там въоръжени лица са стреляли по силите за сигурност, които са отвърнали на стрелбата.

По данни на министерството на здравеопазването 17-годишен младеж също е бил прострелян северозападно от Рамала. Първоначално армията не е коментирала този инцидент.

След масовите убийства, извършени от терористи от "Хамас" и други групировки на 7 октомври, ситуацията със сигурността в окупирания от Израел Западен бряг се влоши значително, посочва ДПА. 

По данни на министерството на здравеопазването оттогава 231 палестинци са били убити при сблъсъци с израелски войници и нападения на израелски заселници.