В продуцентска къща „Камера“ се опитват да се съвземат от финансовата криза, в която бяха изпаднали. Митовски, Гочев и Цанков са получили шанс от Би Ти Ви и БНТ да снимат нови сезони на “Революция Z“ и „Под прикритие“, пише „Площад Славейков“. Но са изправени пред друг проблем – получават твърде много откази за участие.

Актьорите могат да преглътнат някак, че са играли без или със символичен хонорар, но явно вече не са съгласни да го направят отново. За да бъдат намерени нови герои, „Камера“ и Българска кастинг агенция организират школа за актьорско майсторство – ACTING IN CAMERA, за напреднали и начинаещи.  

От около година насам „Камера“ изпитва затруднения да плати дължимото на десетки свои служители, участвали в снимките на последните им поредици „Революция Z“ и „Фамилията“. Между тях има както много актьори, така и всевъзможни специалисти в грима, фризурата, реквизита… Платено е на звездите в продукциите, на някои обаче след като са спирали снимки. На мнозина от участниците в по-малките роли обаче са изплатени дребни суми, далеч от посочените в договорите им, и те все още се надяват да получат останалото, макар че е минало доста време от снимките. Трети пък не са получили нищо.

Сериалите с неплатените хонорари отдавна бяха излъчени по Би Ти Ви и може би вече са забравени от зрителите. Но не и от онези, които останаха с празни ръце. Десетки ощетени от Митовски, Гочев и Цанков продължават да звънят на собственика на Българска кастинг агенция Деян Русев-Бърт с въпроса кога ще си получат парите.

И периодично получаваха отговора „Другата седмица“. Напоследък вече не им вдига. В офиса на тримата продуценти е празно, там раменете вдига само една секретарка. Откак са ги налегнали проблемите, три счетоводителки са сменили. Но и с тях за актьорите все още не е настъпила „другата седмица“, моментът за разплащане.

След бунта на актрисата от Младежкия театър Искра Донова критият в гилдията проблем на Митовски стана публично известен. Месеци по-късно Донова успя да получи парите си. Много от останалите, които все още ги чакат, обаче продължават да си мълчат – едни от неудобство, други от страх да не ги застигне омертата в крехкия ни кино и тв бизнес – ако си траеш ще те каним пак.

Една от актрисите в продукциите на Митовски, Гочев и Цанков, на която също е платено отчасти, потърси гласност чрез „Площад Славейков“. В интервю тя разкрива с подробности униженията си от недостойните практики в „Камера“. По нейна молба засега "Площад Славейков" пази името й в тайна. Но те ще публикуват интервюто й, в което тя описва как се прави телевизионно кино в България. Онова, което накарало тази дама да проговори пред тях, е възмущението й от цинизма на продуцентите да набират нови наивници за сериалите си. Ще го направят с школа, в която ще преподават „самоподготовка и професионална етика – хигиена на актьора, самодисциплина, работа на терен…“ – все изисквания, които за продуцентите очевидно не са необходими.

Площад Славейков