Демонтажът на Монумента на окупационната Червена армия започна по същество - или поне машините дойдоха в Княжеската градина. Защитници на монумента обаче протестират - според тях той ще бъде нарязан на скрап, а не реставриран.

В отговор на решението да бъде демонтиран "Паметника на съветската армия", Русия обяви, че реабилитираме нацизма, и ще си понесем последствията за това. Подобно обвинение получи Украйна преди години. 

Междувременно управляващото мнозинство ще обсъжда промените в Конституцията събота и неделя, а гласуването им предстои във вторник. Защо се припира промяната на основния закон?

Прокуратурата прекрати "поради липса на доказателства" знаково дело - това по сигнал на Васил Божков, че група от Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова го е изнудвала и принуждавала да се разпореди със свои вещи.

Костенурка и медузи възмутиха някои - поне в социалните мрежи. Украсата на София стана симптом и символ на общественото разделение, макар животни всяка година да летят над главите на столичани.