"Левски" и организираните привърженици на клуба от две големи сдружения - НКП и "Левски на левскарите", здраво си "влязоха с бутонките" по повод планираната за сряда среща между запалянковци и собственика Наско Сираков.

Двете страни размениха позиции, в които изразиха несъгласие с поставени условия. Вчера клубът покани двете организации на разговор в сряда, като бе посочено, че трябва да излъчат по трима представители, а по повод желанието им за медийно присъствие - сбирката ще се излъчи от "Левски ТВ".

Дотам се стигна покрай пресконференцията от миналата седмица, на която Сираков заяви, че е готов по всяко време да дискутира теми, свързани с "Левски", с неговите привърженици. Само да не му се извиват ръцете да си предава акциите.

Въпросните два фенклуба се възползваха и поискаха среща. От вчера обаче започна размяна на позиции с поставяне на условия. 

"Левски" отказа да приеме по-широк кръг от запалянковци. Причината - ст. "Георги Аспарухов" бил вече "зазимен", от което се разбира, че по-големи зали не могат да се използат. 

На "Герена" обявиха следното:

"Във връзка с желанието на Национален клуб на привържениците на (НКП) и Сдружение "Левски на левскарите" насрочената за сряда среща с мажоритарния собственик Наско Сираков да се състои в по-широк кръг и пред много медии, искаме да споделим следното:

Ръководството на ПФК Левски е готово на дискусия с всеки един привърженик на клуба, но в момента условията на стадион "Виваком Арена – Георги Аспарухов" не позволят провеждането на среща в по-широк формат. 

Съоръжението е подготвено за зимния сезон и няма помещение, което да приеме по-голям брой хора. Срещата може да се проведе единствено в първоначално предложения формат – по трима представители от двете организации. Левски ТВ ще излъчва на живо срещата и всеки един привърженик на клуба по света може да стане пряк свидетел на дискусията.

Ръководството на ПФК Левски остава отворено за среща в по-широк формат при достатъчно време за подготовка и нормално функциониращи помещения на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов", необходими за осъществяването й."

Сдружението "Левски на левскарите", създадено с идеята да управлява клуба, като придобие акциите от Сираков и Тръст "Синя България", не се съгласи да излъчи трима свои представители и покани всички привърженици и журналистите да присъстват на място.

Това стана още вчера:

"Скъпи левскари, в отговор на поканата от страна на ръководството на ПФК Левски за среща с представители на Сдружение "Левски на Левскарите", заявяваме следното: "В нашето предложение за среща ясно заявихме, че държим срещата да бъде отворена за всички левскари, както и за представители на медиите.

Темата за състоянието на клуба и бъдещото му развитие е прекалено важна за половин България, така че е редно да има възможност най-голям брой хора да чуят от първа ръка позициите на ръководството и да зададат свободно своите въпроси, а медиите - да отразят срещата на живо.

Ето защо, каним всички желаещи привърженици на клуба и журналисти да заповядат на "Герена" в предложения от мажоритарния собственик  ден и час - сряда, 20ти декември, 10:30 часа. 
Заявяваме, че срещата няма да започне докато всички присъстващи фенове и медии не бъдат допуснати до нея."

Днес дойде реакция и от Националния клуб на привържениците, който нарече ръководството на клуба "лъжци" и "страхливци". И даде примери как залата в сектор А е използвана и през зимата.

Вижте в линка по-долу:

Така не е ясно ще има ли изобщо среща в сряда и в какъв формат ще бъде.