Най-малко 78 души бяха убити тази нощ при израелски въздушни удари в ивицата Газа, съобщиха здравни власти на палестинския анклав, цитирани от Ройтерс и БТА.

Ударите започнаха часове преди полунощ и продължиха през днешния Коледен ден, отбелязва Ройтерс. Обикновени палестинци и палестински медии съобщават, че израелските сили са концентрирали въздушните си удари и наземния си обстрел срещу бежанския лагер "Бурейдж", който се намира в централната част на ивицата Газа.

Папа Франциск изрази съжаление от факта, че посланието на Иисус Христос за мир по света бива обезсмислено от войната в същата тази земя, в която се е родил.

Най-малко 70 души бяха убити при израелски въздушен удар срещу бежанския лагер "Магази" в Централна Газа, каза говорителят на здравното министерство Ашраф ал Кидра, като отбеляза, че много от тях са жени и деца.

Израелската армия заяви, че анализира доклад за случилото се в "Магази" и че остава привързана към ангажимента си за свеждане до минимум на цивилните жертви във войната си срещу палестинското ислямистко движение "Хамас".

Християнското духовенство отмени празненствата по случай Рождество Христово в град Витлеем, който се намира на окупирания от Израел Западен бряг. Според християнската традиция Иисус се е родил в този град преди повече от 2000 години.

На 7 октомври движението "Хамас" извърши безпрецедентна атака срещу еврейската държава. В отговор Израел предприе офанзива, имаща за цел унищожението на "Хамас".

От вчерашно изявление на израелските въоръжени сили става ясно, че във войната в Газа досега са убити 158 израелски войници.