БДЖ може да произведе и положителни новини!

Вероятно това е мисията на следващото съобщение до медиите, разпространено от пресслужбата на националния жп превозвач. Заради високата информационна стойност на отбелязания факт и колорита на стилистиката му по изключение прилагаме текста без редакторска намеса:

Днес (11-и февруари) от гара Илиянци замина първата товарна композиция, управлявана от жена помощник-машинист. Младата дама е назначена за пълноправен помощник-машинист от вчера (10-и февруари 2015 г.). Тя е на 31 г. и е завършила бакалаварска степен по специалността „Електрообзавеждане в транспорта” във Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков”. След завършване на висшето си образование дамата e преминала всички необходими изпити за правоспособност за управление на електрически локомотиви. Страстта й към железницата датира от ранна детска възраст, когато на 3 години за първи път се впечатлява от влаковете.

На заминаването на товарната композиция от гара Илиянци присъства управителят на „БДЖ – Товарни превози” ЕООД, Любомир Илиев. Той лично поздрави младата дама, като приветства нейното смело решение да изпълнява тази отговорна дейност и й пожела успешна и безаварийна работа. 

Клуб Z пожелава успех на младата дама в тази толкова мъжка професия. Щяхме да я поздравим и поименно, ако от БДЖ бяха написали как се казва.