Техници на "Енерго про" са проявили изключителна съобразителност в сложна ситуация при отстраняването на повреда в община Исперих, обясниха от компанията. Те били изпратени да поправят проводник от 20-киловолтовата въздушна кабелна линия „Окорш“, която захранва с електричество селата Тодорово и Китанчево. В тях 800 души бедствали без светлина и отопление.

По време на обхода на трасето обаче екипът на компанията видял, че електрическият стълб, при който е аварията се намира в... езеро! Заради проливните дъждове в района се бил образувал цял нов водоем.

Ами сега?

Изправен пред предизвикателството да възстанови възможно най-бързо електрозахранването на хората в селата при трудните зимни условия, техническият екип анализира възможностите за реакция и предприе спешни действия, се казва в разказа за случката на "Енерго про".  

Проблемната ситуация в крайна сметка била решена благодарение на съдействието на жители от близките села. Те осигурили надуваема рибарска лодка, с която специалистите да достигнат до стълба. Те преплавали разстоянието до мястото на аварията и възстановили захранването за радост на селяните от Тодорово и Китанчево.

Проявявайки решителност и съобразителност, екипът извърши ремонта професионално, вземайки всички мерки за безопасност по време на работата, уточняват още от енергоразпределителната компания в Североизточна България. 

Положителната новина за акцията идва след сериозна издънка на "Енерго про". През януари компанията имаше неблагоразумието да прати по две фактури накуп с еднакъв срок за плащане на част от абонатите си. Това стана причина управляващите сериозно да се стреснат от нови протести срещу сметките за ток, каквито свалиха Бойко Борисов от власт по време на първия му мандат.