"Абсурдно е да се говори за импийчмънт за човек пряко избран от народа, както и е абсурдно този човек, който има цялото доверие на обществото за обединител да говори като партиен лидер и да не хареса нищо, което се е случило до този момент в България, освен служебните правителства. Ние пък не харесвахме служебните правителства."

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, коментира атаките на председателя на парламентарната група на ДПС и кандидат за партиен лидер Делян Пеевски срещу президента Румен Радев.

Борисов не коментира в подробности обвиненията на партньора си в управлението към държавния глава. Предположи само, че те имат връзка с предстоящия конгрес на ДПС по избор на лидерство, след като Пеевски първо бе фаворитът на Ахмед Доган, а после се оказа, че почетният председател настоява за двама съпредседатели - Пеевски и депутатът Джевдет Чакъров.

Лидерът на ГЕРБ, който е и автор на фразата "пътят на Копринката", днес пак бе лаконичен по темата (след с дни мълчание от негова страна):

"Аз винаги съм ползвал алегории, когато съм говорил за "пътя на Копринката". Никой не се разпозна тогава и никоя медия не прояви интерес към тази аллегория. Не виждам никакъв смисъл да коментирам войната между лидери на политически партии", заяви той, причислявайки явно и президента към партийните лидери.

Но обърна внимание на вчерашните думи на вицепрезидента Илияна Йотова - че атаките по Радев били, защото отклонил покана да участва в "сглобката".

"За мен лично е интересно, тъй като аз не съм отправял такава оферта, да попитате лидерите от "сглобката" кой е отправял такава оферта", заяви Борисов.

На напомняне, че вчера съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев отрече това да е ПП, лидерът на ГЕРБ посочи:

"Г-жа Йотова надали си го е изсмукала от пръстите."

"Освен това, мисля че за тези три години хаос, абсолютна безпътица в България, лепенето на етикети доведе до тотално смразяване на хората. В момента в Българрия просто няма лидер без да му е залепен, дали заслужен или не, етикет и това продължава със страшно усърдие. Какво би било, защото действително винаги е прозирало по време на избори, зад кого стои президентът Радев. Когато Кирил и Асен са на един плакат с него, трудно е да се скрие взаимната подкрепа",  намекна Борисов.