Полският нападател Лукаш Гликевич очаква да подпише договор за година и половина с "Левски" в близките дни. Днес таранът пристигна с полет от Кипър и видимо остана изненадан от огромното количество журналисти, което го посрещнаха на столичното летище. В неделя Гликевич ще мине медицински прегледи и в понеделник се очаква да бъде престване като ново попълнение на "сините".

Полякът е на 26 години и досега е бил играч на АЕЛ (Лимасол), където треньор през миналата година му беше Ивайло Петев. Гликевич, който е разтрогнал с АЕЛ призна, че е разговарял с Петев преди да вземе решение дали дойде на "Герена". Той се е съветвал и със свой приятел от "Лех" (Познан), с който "Левски" наскоро направи 2:2.

„Левски е популярен тим и аз вече знам, че разполага с голяма и предана публика, рече Гликевич пред журналистите. - Мисля, че съм в добро състояние, в последните дни се наложи да тренирам по два-три пъти на ден. Не мисля, че съм изостанал с подготовката. За мен не е толкова важно да бележа голове, а в края на сезона "Левски" да се класира за Европа. Не е вярно, че Петев ме е препоръчал на "Левски", но аз говорих с него. Информирах се за този клуб и от приятели."