Двама заподозрени терористи, пътували с фалшиви паспорти на борда на изчезналия в събота малайзийски самолет, си купили заедно билетите за полета, предаде Си Ен Ен.

Това става ясно от проверка в китайската система за електронно закупуване на билети "Травълскай".

Билетите били купени от бюро на китайската авиокомпания "Садърн еърлайнс" и за тях било платено в бахтове - националната валута на Тайланд. Номерата на билетите са съседни, което почти сигурно означава, че те са купени заедно.

Фалшивите паспорти са с имената на италианеца Луиджи Маралди и на неназован австрийски гражданин. Показателното е, че и двамата са били в Тайланд преди време, където личните им документи са били откраднати. Италия и Австрия съобщиха, че в самолета не са пътували техни граждани.

Всичко това още повече подхранва версията, че изчезването на самолета на компанията "Малейша еърлайнс" с 239 души на борда може да е терористичен акт. В разследването се включи и американското ФБР.

Машината "Боинг 777" изчезна на 8 март край Виетнам на път от малайзийската столица Куала Лумпур за Пекин. До момента от издирването й няма резултати.

Освен това властите в Малайзия все още не могат да установят самоличностите на четирима от пътниците.

Друг повод за версията за терористичен акт е, че малко преди да изчезне от радарите, самолетът направил завой и тръгнал да се връща към Малайзия. До този извод стигнали военни в Куала Лумпур, които внимателно изучили траекторията на машината, предаде Ройтерс. В записите на разговорите с диспечерите изобщо не се споменавало за връщане.

На борда на боинга пътували 20 американци, съобщи АФП. Те били служители на компанията "Фрийскейл семикондъктър".

Самолетът се издирва край бреговете на Виетнам в Южнокитайско море. Там е регистриран разлив на гориво. Останки от машината обаче досега не са намерени в този район.

В търсенето се включиха и два китайски военни кораба.