Според пластичните хирурзи на звездите,
жените мечтаят за малък стегнат бюст
като на Дженифър Анистън. 

Само преди няколко години звездите се съревноваваха по големина на гръдните импланти. Но по всичко изглежда, че това остава в миналото. Сега знаменитостите по-често прибягват до пластични операции за намаляване и стягане на бюста и почитателите им следват тази тенденция.

Време е дамите да забравят за размерите “диня” и “грейпфрут”, казват пластичните хирурзи. Жените най-накрая са на път да надмогнат комплексите си на тема малки гърди и да ги оценят по достойнство.

Памела Андерсън и Виктория Бекъм бяха сред първите, които си увеличиха бюста и години наред с гордост демонстрираха пищните си силиконови деколтета. Но след това размислиха и се освободиха от имплантите. Сега бившата спасителка от Малибу и екс спайската са с доста по-реални мерки.

След тях много други звезди се обединиха около мнението, че скромният бюст е нещо много красиво и секси. И за да покаже това, Риана излиза в обществото с прозрачни дантелени тоалети. Стилът push up (повдигнат бюст) е в миналото. Звездите признават, че едрогабаритните гърди им причиняват неудобства при фитнеса в залата, при сутрешното бягане и т.н.

Британският вестник The Sun също поде инициативата, като публикува различни мнения, като това на 21-годишната Кейт: “Мечтая за малки гърди всеки ден от своя живот! Искам да нося потничета с тънки презрамки, без да слагам сутиен. С гърди първи размер се живее доста по-леко”.

Днес всички говорят за редукционната мамопластика – така се нарича пластичната операция за намаляване, стягане и повдигане на бюста. Британската звезда Кейти Прайс предприе много смела стъпка, като намали бюста си от внушителните размери на чашката на сутиена FF до В. Риалити звездата с мерки XXXL – Хайди Монтаг – също наскоро се е решила на подобна смела процедура, но още не е постигнала “естествените” размери. Тя съжалява, че се е подложила на цели 10 операции за корекции на бюста.

Светилата на пластичната хирургия на Запад и отвъд Океана също се кълнат, че сега е най-модерен “дръзкият”, стърчащ бюст със скромни размери. Девойките с такива гърди могат направо да зарежат бельото, без да се лишат от подчертаване на зоната - те няма как да изглеждат пошло дори с деколтета до талията.

Гуинет Полтроу също има “модни” гърди – компактни и стегнати.

“Дръзкият” бюст е предпочитан от много клиентки, - казва пластичният хирург на звезди Алекс Кардис в интервю за британското издание на сп. “Грация”, - той трябва да е изразителен и да стърчи предизвикателно.

Кейт Хъдсън твърди, че е напълно
доволна от фигурата си и не се тормози
от липсата на едър на бюст. 

Тези, които са си поставили големи импланти, масово се записват за смяна с по-малки. Ние постоянно усъвършенстваме технологиите, сега ни е значително по-лесно да направим гърдите да изглеждат естествени и при това – много секси. Между другото, производителите са намалили до минимум броя на произвеждани импланти-дини, защото се съобразяват с търсенето.”

На същото мнение е и пластичният хирург д-р Майкъл Прагер. Пред “Грация” той коментира, че големите гърди, неестествено подпухналите устни и блестящите от ботокса чела са безвързвратно минало. Звезди като Дженифър Анистън и Гуинет Полтроу са осъзнали, че е много по-добре да са естествени.

Прагер казва, че жените все по-често ходят на козметични процедури за поддържане на деколте-зоната и гърдите. Все по-популярни стават мезотерапията, пилингът и инжекциите с ботокс за корекции на гърдите, а не на лицето, особено след като вече всички научиха колко пагубно е влиянието на имплантите върху организма.

Преди години Натали Портман също е
мислила за операции за уголемяване на
бюста. Днес се радва, че не се е решила. 

Пластичните хирурзи се обединяват около мнението, че е време момичетата да се обърнат първо към психолозите и психоаналитиците, за да преодолеят комплексите си, защото дълги години се смяташе, че единствено големият бюст е синоним на сексуалност. Дори в мъжките списания вече се показват девойки с далеч по-нормални гърди.

Руският дамски сайт woman.ru се присъедини към инициативата, като показа в снимки холивудски звезди, на които неголемият бюст не пречи да имат бляскава кариера. 

“Готови ли сте да забравите за push up сутиените и тоалетите с подобен ефект? Достатъчно е да изправите гърба си и с гордост да подчертаете своя бюст с размер А или В” – е призивът на психолози и пластични хирурзи.