"Берое" надигра и победи "Лудогорец" с 2:1 в първия осминафинал в турнира за купата на България. Реваншът е идната седмица в Разград, а днес шампионът и носител на трофея можеше да си тръгне с по-тежко поражение от Града под липите. Мачовете трябваше да се играят миналата есен, но бяха отложени за февруари заради участието на "зелените" в Шампионската лига.

Старозагорци поведоха в 31-ата минута, след като Елиаш вкара с глава при центриране от ъглов удар и грешка в защитата на гостите. До края на полувремето резултатът остана непроменен.

Втората част донесе повече динамика и интересни ситуации пред двете врати. В 61-ата минута "Лудогорец" изравни с щастлив гол на Фабио Ешпиньо, който от пряк свободен удар се възползва от гаф на вратаря Благой Макенджиев.

Десет минути по-късно домакините отново поведоха. Абел Анисе изгуби топката в половината на Лудогорец и Зехиров се възползва като пусна пас към Жуниор Мапуку, който вкара за 2:1. Към края влезлият като смяна в редиците на старозагорци Станислав Костов направи очудващ пропуск отблизо. А "Лудогорец" не бе далеч от 2:2 - Макенджиев донякъде изкупи греха си, парирайки изстрел от упор на Анисе.

Така "Берое" се реабилитира за загубата с 0:3 от "Лудогорец" у дома за първенство и гледа с оптимизъм на гостуването.

След мача треньорът на победителите Петър Хубчев обяви, че резултатите не го вълнуват толкова, колкото вълнуват журналистите. Наставникът на шампионите Георги Дерменджиев пък се закани, че тимът му няма да срещне трудности в ответния сблъсък и ще продължи напред. Победителят ще срещне "Литекс" на четвъртфинал.