Зад доста дългото наименование Alpen 2-E17K се крие миниатюрен усилвател за слушалки на китайската марка FiiO, която има култов статут сред хората, които обичат да слушат музика на хубави слушалки и преценяват внимателно бюджета си. На практика Alpen 2-E17K е наследник на излезлия преди 3 години бестселър Е17, като е с нов звуков процесор и нискочестотен шумов филтър.

Миниатюрната джаджа с корпус от анодизиран алуминий е с размери, близки до тези на цигарена кутия и тежи точно 110 грама. Има вградена батерия, която дава възможност за слушане на музика до 15 часа с едно зареждане. Усилвателят се свързва към смартфона или музикалния плейър с кабелче, като слушалките се включват към него. После имате звук с по-добро от стандартното качество, а освен това може да захранвате и слушалки с по-висок капацитет (до 150 ома), които звучат "тихо" дори и при максимално усилване от айпода, айфона или друга техника.

Може да се свърже и към компютър, където поема ролята на външна звукова карта. Има и коаксиален цифров вход, през който може да произвежда 196KHz, 24-битов сигнал.

В отличие от стария Е17, основните функции, както и увеличението на силата на звука, се управляват с разположено отстрани малко колелце, което се върти и натиска. Звуковият профил не е толкова фокусиран върху басовите и средните честоти, така че дава възможност за усещане и на най-подробните детайли в музиката, като прави усилвателчето подходящо и за класическа и електронна музика. 

Джаджата струва 179 евро.