Александър Томов призова ЦСКА и "Левски" да излязат с единна позиция в търсене на повече пари от новия договор за тв права. Както е известно правата се държат от фирма, 100 процента собственост на собственика на "Лудогорец" Кирил Домусчиев. Сиреч, той е човекът, който дава парите. От там и рискът от евентуален конфликт.

"Ще има среща с Константин Баждеков (бел. ред. - изпълнителният директор на "Левски") тези дни. Мисля, че ЦСКА и "Левски" могат да излязат с еднаква позиция, каза Александър Томов. - Истината е, че нашите два клуба носят основната фенска маса и гледаемост, но това не се признава от носителя на правата. Сега ще има платен канал и не мога да кажа как ще се отрази това. Според мен ЦСКА и "Левски" трябва да взимат пропорционално на това, което пийпълметрията показва като гледаемост. Дори предложих на Кирил Домусчиев да създаде обществен съвет към фирмата му, за да се вижда какво влиза там като приходи."

Томов коментира проекта на клуба, който предвижда основен ремонт на базата в Панчарево изцяло със средства на клуба. Преди това обаче Министерството на спорта трябва да предостави западналия имот на ЦСКА.

"Ще представим в спортното министерство другата седмица проект за възстановяване на Панчарево. За съжаление няма последствия за тези, които го разрушиха по кански начин. Съсипали са всичко и са обрали всичко. Сега ще дадем на министър Кралев (бел.ред. - спортния министър Красен Кралев) предложение за основен ремонт. Започваме с два терена и една съблекалня. Дано получим потвърждение по-бързо и да върнем базата си. Средствата за ремонта ще са на клуба", каза Томов.

"Има интерес към един наш играч, но няма да кажа нищо в момента. Не става въпрос за никой от играчите, за които се говори. Клубът е от азиатска посока, ако потвърдят интереса ще го съобщим", допълни босът на ЦСКА.

ЦСКА няколко пъти отлага старта на втория опит за публично предлагане на акции на клуба. Този път Томов посочи месец април.

"Стремежът ни е да пуснем акциите през април, за да съвпадне кампанията с битката за шампионската титла. Мисля, че тази акция ще има по-добър ефект, все ще бъдем на печелба, независимо колко хора ще си купят акции. Тази година фокусът на ръководството е за плащанията ни към НАП. Искаме да приключим годината на печалба. Говорим за малко по-малко от 10 милиона дълг, но три от тях са от лихви. Счетоводният баланс на ЦСКА е готов. Направихме това, което направих и в "Кремиковци" - намалихме загубата десет пъти. Идеята е тази година, дори и без приходите от Шампионска лига и Лига Европа, да сме на плюс", все така оптимист е Александър Томов.

Каква присъда поиска прокуратурата за Томов по делото за източване на "Кремиковци" и ЦСКА, четете тук.