Украйна стигна до драматичен обрат в края на плейофа за Евро 2024 срещу Босна и Херцеговина - 2:1 от 0:1, и ще играе с Исландия за едно от последните три места на първенството в Германия през лятото.

Двубоите на украинците и исландците бяха и най-интересните и равностойни от всичките шест, преминали снощи. Тези два отбора са и съперници в решителния сблъсък.

В Зеница тимът на домакините поведе с автогол на Микола Митвийенко в 57-ата минута. В 85-ата натискът на гостите даде резултат и Роман Яремчук изравни. След още три минути той комбинира с Артьом Довбик и вторият вкара победно за украинците.

До обрат стигна и Исландия срещу Израел в Будапеща - 4:1. Срещата се игра в унгарската столица, а домакини трябваше да са евреите, но заради войната в Газа приеха съперника си на неутрален терен.

Мачът имаше много интересен развой - резултатът подвежда. Израел поведе с гол от дузпа на Еран Захави в 31-вата минута. Нападателят на "Дженоа" Алберт Гудмундсон изравни в 39-ата, а Арнор Траустасон в 42-ата даде аванс на северняците.

В 80-ата Израел получи още една дузпа, но този път Захави пропусна - за 2:2, а той и тимът му видяха отблизо как падат тежко малко след това. Още в 83-тата Гудмундсон вкара за 3:1, а в 87-ата оформи паметен хеттрик.

На 26 март Украйна домакинства на Исландия, но двубоят ще се играе във Вроцлав.

Уелс разби Финландия с 4:1, като имаше превъзходство през целия мач, макар че при 1:2 гостите получиха шанс да огорчат своя домакин. Не стана обаче, така на 26-и "драконите" ще изиграят още едно домакинство - на Полша, която разби Естония с 5:1.

Асът на "Лудогорец" Якуб Пьотровски, спечелил две награди в анкетата Футболист на годината преди дни, вкара гол и направи асистенция.

Третата квота за Европейското ще си оспорват Грузия и Гърция - в Тбилиси, отново на 26-и. 

Южните ни съседи разгромиха Казахстан - 5:0, като вкараха четири попадения още до почивката и след това съхраниха сили.

А грузинците пречупиха симпатичния тим на Люксембург у дома - 2:0.