Германия надигра и победи Франция, а Бразилия измъкна 1:0 срещу Англия на "Уембли" в звездни приятелски мачове, играни в събота вечер в паузата за националните отбори.

"Маншафтът", понасящ много критики заради бледи изяви в последните години, изглеждаше впечатлявяващо в Лион срещу световния вицешампион, спечели с 2:0, а можеше и по-убедително.

В германския тим се завърна Тони Кроос и това веднага даде отражение. А гостите откриха още в 1-ата минута с далечен поразяващ удар на Флориан Вирц. 

Тимът на Юлиан Нагелсман улови шанса да вкара и в началото на втората част - чрез Кай Хаверц, което предопредели победителя. Нататък германците продължиха да имат контрол, създадоха и изтърваха още положения.

В атака действаха "по ноти", същевременно удържаха Килиан Мбапе и компания. Домакините на два пъти изтърваха поне да намалят пасива си в добавеното време. И двете селекции водят подготовка за Евро 2024, домакин на което е Германия.

С по няколко липси в титулярните си състави Англия и Бразилия спориха на "Уембли", домакините като цяло не оправдаха големите очаквания, а гостите си тръгнаха с ценен успех - 1:0.

17-годишният Ендрик, футболист на "Реал" (Мадрид), реализира в 80-ата минута (горе).

Островитяните, лишени от контузения Хари Кейн (и това се оказа решаващо), повече владееха топката и атакуваха, но предимно без ефект. Докато "златистите" (снощи в синьо) контраатакуваха опасно, веднъж топката бе изчистена от Кайл Уокър пред голлинията, а Лукас Пакета удари греда.

След почивката "трите лъва" бяха още по-беззъби, така в края бразилците ги наказаха.

Англия беше без загуба в 11 поредни мача, а дебют за тима като смяна направи 18-годишният Коби Мейну от "Манчестър Юнайтед".

Във вторник Бразилия гостува на Испания, която загуби от Колумбия, а британците ще имат спаринг с Белгия.