"Това е икона. И не ви е срам, че правите жълти предавания за цял един народ. С двеста кръвно съм в момента. Не ви е срам! Вчера 1200 души гледаха на крака този филм. Влизат в киното като в църква! Какви са тия работи?"

Така режисьорът на "Дякон Левски" Максим Генчев се накара в ефир на водещите на сутрешния блок на Нова тв Виктор Николаев и Ани Цолова. Журналистът обаче хрисимо отбеляза, че те нямат отношение към кардиологичното му състояние.

В студиото те бяха поканили родственицата на Апостола Христина Богданова, която от няколко дни критикува 160-минутния БГ епос, в който Левски псува на майка.

"Тази внучка ли е, племенница ли е - защото не разбрах, трябва да гледа филма повторно и да влезе в тъканта на този филм. Моят Левски е герой и такъв го вижда зрителят", развика се Генчев. Той препоръча Богданова да си пие хапчетата и попита, къде е била тя, докато се е снимал филмът и не е казала своите съображения. Освен това, попита още Генчев, колко са родствениците на Апостола, защото имаше такива, които бяха до нас и сме говорили с тях. 

"Моят Левски е много жив, магнетичен човек, който те увлича с идеята, енергията, категоричността си, достойнството си. Аз лично не видях това в тази интерпретация", посочи пък Богданова.

"Мисля, че днес трябва да стоим прави, а не да се занимаваме с филми. Преди 142 г. е обесен най-святият българин и не бива да се занимаваме с филми. Това е гавра с паметта на Апостола. Кои са възмутени - които потриваха ръчички, когато го бесиха, или тия, които вият като гарвани сега", продължи емоционално Максим Генчев.